Ontmoet Gwendoline Christie (GoT, Wednesday, Star Wars) op Heroes Comic Con !

Actrice Gwendoline Christie komt naar Heroes Comic Con!

  • Principal Larissa Weems in Wednesday
  • Brienne of Tarth in Game of Thrones
  • Captain Phasma in het Star Wars-universum
  • Lucifer Morningstar in The Sandman
  • Commander Lyme in The Hunger Games
  • Lexi / Lucy in Wizards vs. Aliens
  • Lady Jane in The Darkest Minds
  • Gwen in ‘In Fabric’
  • Hippolyta, Queen of the Amazons / Titania, Queen of the Fairies in A Midsummer Night’s Dream

The Imaginarium of Doctor Parnassus, The Zero Theorem, en nog véél meer!

Gwendoline Christie zal aanwezig zijn op Heroes Comic Con 2023, op zaterdag 23 september in Brussels Expo. Ze zal beschikbaar zijn voor fotoshoots, handtekeningen en grote Q&A-shows.

BIOGRAFIE

Gwendoline Christie is een van de meest opwindende en unieke actrices van dit moment. Ze trok de aandacht van de industrie met haar Emmy en Critics’ Choice genomineerde rol in de wereldwijde hit HBO-serie GAME OF THRONES. Gedurende haar tijd in de serie werd ze ook samen met de rest van de cast genomineerd voor een Screen Actors Guild Award voor Best Ensemble in a Drama Series in 2014, 2015, 2016, 2018 en 2020.

Momenteel filmt Gwendoline een centrale rol in het tweede seizoen van de veelgeprezen serie SEVERANCE voor Apple TV+, tegenover Adam Scott, John Turturro en Patricia Arquette. De serie wordt geregisseerd en geproduceerd door Ben Stiller.

Onlangs speelde Gwendoline in Tim Burton’s hitserie WEDNESDAY als ‘Principal Weems’ tegenover Jenna Ortega en Catherine Zeta-Jones. WEDNESDAY debuteerde op nummer één in 83 landen en is houder van het record van meest bekeken uren in een week voor een Netflix-serie met een totaal van 341,2 miljoen bekeken uren in de eerste week van de release. Daarnaast was Gwendoline te zien in Netflix’ THE SANDMAN, gebaseerd op de populaire stripreeks van Vertigo en DC Comics. Ze speelt ‘Lucifer’ naast Tom Sturridge en Boyd Holbrook.

In de zomer van 2019 speelde Christie Titania in Shakespeare’s A MIDSUMMER NIGHT’S DREAM in het Bridge Theatre in Londen. Ze verscheen in Gabriela Cowperthwaite’s THE FRIEND, naast Jason Siegel en Dakota Johnson, die in première ging op het Toronto International Film Festival in 2019. In januari 2020 verscheen ze in de verfilming van Charles Dickens’ THE PERSONAL HISTORY OF DAVID COPPERFIELD, naast Dev Patel en Tilda Swinton.

In 2018 verscheen Christie in de Robert Zemeckis-film THE WOMEN OF MARWEN naast Steve Carell en Diane Kruger. Ze speelde ook in Peter Stricklands film IN FABRIC, die in première ging op het Toronto International Film Festival in 2018.

In 2017 speelde Christie naast Nicole Kidman en Elizabeth Moss in het tweede seizoen van de Sundance-show TOP OF THE LAKE: CHINA GIRL van regisseur Jane Campion. De show kreeg lovende kritieken en een Golden Globe-nominatie 2018 voor Best Television Limited Series or Motion Picture Made for Television. Datzelfde jaar was Christie te zien in de langverwachte film STAR WARS: EPISODE VIII – THE LAST JEDI. De film werd geregisseerd door Rian Johnson en Christie keerde terug als de eerste vrouwelijke schurk van de franchise, Captain Phasma, naast Daisy Ridley, John Boyega en Oscar Isaac. Christie verscheen voor het eerst in de geliefde sci-fi franchise door de hoofdrol te spelen in STAR WARS: EPISODE VII – THE FORCE AWAKENS (2015).

Christie’s opmerkelijke theatercredits omvatten: Doctor Faustus in 2010 in de rol van Lucifer en Breakfast at Tiffany’s van Theatre Royal Haymarket als Mag Wildwood in 2009 en de koningin in Shakespeare’s romance Cymbeline in 2007. Haar speelfilmdebuut kwam er in 2009 met een bijrol in THE IMAGINARIUM OF DOCTOR PARNASSUS, geregisseerd door Terry Gilliam met wie ze opnieuw samenwerkte in ZERO THEOREM. Andere filmcredits zijn The Darkest Minds van FOX en THE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY – PART 2.
Christie studeerde in 2005 af aan het Drama Centre London en heeft door de jaren heen ook model gestaan voor verschillende modehuizen.

Let op: hoewel het Heroes Comic Con evenement 3 dagen duurt, zullen alle gasten (acteurs en artiesten) alleen op zaterdag en zondag aanwezig zijn, tenzij anders aangegeven. Gwendoline Christie zal enkel op zaterdag 23 september aanwezig zijn.

Share this post with your friends

Pour ne rien manquer

Inscrivez-vous à la newsletter Heroes Comic Con!